Design, trender och nyheter

Den internethandel som finns idag, kan delas in i två grupper. Det är nätauktioner och det är nätbutiker. Det som gäller är försäljning av produkt eller tjänst. Det finns ofta flera betalningsalternativ inom ehandel, så som faktura, kreditkort, direktöverföring med bank och Paypal. Även andra e-plånböcker är på frammarsch.

Ehandel är något som lades grund till redan på 1960-talet, men det var inte förrän WWW eller World Wide Web introducerades i början på 1990-talet som den kunde börja breddas. Sedan dess har e handeln kommit långt, då nästan varenda människa har tillgång till en dator och kan koppla upp sig på internet. Det är även vem som helst som numera kan starta en egen ehandel, då det inte krävs mycket mer än just dator, internet och e-handelsplattform.

Fördelar med ehandel

Det finns många fördelar med en ehandel. Gäller det en e-butik, så är den allt som oftast öppen dygnet runt och det är enkelt för kunden att hitta de produkter de letar efter. Sökfunktioner på sidorna underlättar en hel del. Även att checka ut och betala kan oftast ske dygnet runt. Man kan alltså beställa det man önskar när man vill, utan att invänta en butiks öppettider och sedan stå i kö för att betala.

En annan fördel med ehandel är priserna. Ofta bedrivs ehandel endast på nätet, vilket innebär att kostnader som lokalhyra, löner till butikspersonal med mera inte finns. Det leder ofta till att man kan ge lägre priser på sitt sortiment. Ehandel har fördelen med att det räcker med att ha ett lager, men det är inte alla som ens har det. Det finns de som bedriver ehandel, men med andras produkter.

En annan fördel är att nyblivna företagare enkelt kan komma igång med sin ehandel, då nätet ger oanade möjligheter. Sedan kommer näthandel och ehandel bara öka, då vi snart står inför ett generationsskifte.