Design, trender och nyheter

4 kreativa sätt att använda ett attefallshus

4 kreativa sätt att använda ett attefallshus

4 kreativa sätt att använda ett attefallshus

Attefallshus är ett svenskt fenomen som består av mindre byggnader vilka en fastighetsägare kan uppföra på sin tomt utan bygglov. De får som mest vara 30 kvadratmeter stora och vara upp till 4 meter höga. Dessa byggnader gör det dock möjligt att utöka bostadsytan på ett kreativt sätt. Här ger vi dig inspiration på olika kreativa sätt att använda attefallaren.

Kreativa sätt att använda ett attefallshus som du kanske inte har tänkt på

Ett attefallshus kan användas på flera olika sätt. Till exempel kan du välja att använda det som:

  • Gäststuga. Du kan välja att förvandla en attefallare till en mysig gäststuga. Kanske vill du till och med göra gäststugan komplett med sovrum, badrum och en liten köksdel? Genom att göra detta kan du ge dina gäster lite välbehövlig avskildhet och samtidigt göra din fastighet så funktionell och användbar som möjligt.
  • Hemmakontor. Ett annat populärt sätt att använda ett attefallshus är att inreda det som ett hemmakontor. För många som jobbar hemifrån är det väldigt värdefullt att ha ett särskilt utrymme som är avsett för just arbete. Genom att förvandla en attefallare till ett hemmakontor kan du hålla kontoret fritt från störningsmoment och stänga ute ljuden från huvudbyggnaden. Därmed kan du enklare vara produktiv och skapa en hälsosam balans mellan arbete och fritid.
  • Konststudio. Är du en konstnär eller aspirerar på att bli en sådan? Om så är fallet kan en attefallare inredas till att bli en fristad för dig. Du kan låta det naturliga solljuset släpas in i konststudion och insupa omgivningens rofyllda miljö. Detta samtidigt som du använder det utmärkta utrymme för att måla eller skulptera i.
  • Bibliotek. Ett annat kreativt sätt att använda en attefallare är att inreda det som ett litet bibliotek. Genom att göra detta kan du förvara alla dina böcker på ett bra sätt i det lilla huset. Dessutom kan du använda det som en tillflyktsort att dra dig undan till när du vill njuta av en god bok. Fyll det lilla huset med bokhyllor, bekväma sittmöbler och bra belysning så kan du låta dig svepas iväg till berättelsernas drömlika land!