Design, trender och nyheter

Moppetrim

Moppetrim

Alla har sina egna skäl till att vilja trimma mopeder. En del gör det kanske bara för att det går. Det är lättare än man tror att ordna med de små delarna under huven, så att moppen kör snabbare än den gjorde från början. Det finns massor av olika metoder, en del inbegriper inköp av extra snygga, kromade, stora och bättre delar, men de flesta kräver bara några enkla verktyg och trimdelar. Alla känner dessutom säkerligen någon som vet hur man gör.

Det är dessutom inte olagligt att syssla med moppetrim, tvärtemot vad många tror, så tillåter Sveriges lag att man ändrar, under vissa förutsättningar såklart. Detta utnyttjas gärna av människor som bor på landet, och kör moped på landet. Även tonåringar med stor lust att imponera på det motsatta könet gillar att trimma sina mopeder.

Snabb mopedfärd på landet

Förutsättningen för att polisen och lagen ska vara okej med att man håller på med moppetrim, är att man bara kör på inhägnat område. Detta funkar bra för många människor som bor på landet och kör mycket moped i sina jobb som lantbrukare. Här kan det vara smidigt med en snabb och stark moped, som hjälper en att samla in djur, köra ut på åkrarna för att känna på havren, åka och kolla så att alla vattenreservoarer är fulla och så vidare. Eftersom de flesta av dessa aktiviteter sker på privat mark, som oftast är inhägnad, är det ingen fara med en trimmad moped som hjälpmedel.

Imponera

Den andra stora gruppen mopedtrimmare är tonårskillarna, som ständigt strävar efter att imponera på varandra, och kanske framförallt på varelser av det motsatta könet som de är pinsamt intresserade av. I den här åldern börjar man utforska sig själv och alla runt omkring mer och mer, och i denna veva framkommer det ofta hur viktigt det är att vara självsäker och kunna hävda sig.

Den trimmade mopeden spelar en stor roll när det kommer till att passa in och att vara en i gänget, samtidigt som man gärna vill sticka ut och vara coolast. Har man då den snabbaste, starkaste, snyggaste moppen så är man en god bit på vägen.