Design, trender och nyheter

2 cykeltillbehör alla racercyklister behöver

2 cykeltillbehör alla racercyklister behöver

2 cykeltillbehör alla racercyklister behöver

Om du just har skaffat en racercykel och är på jakt efter cykeltillbehör som kommer göra dig snabb som vinden, bör du låta dig inspireras av vår lista nedan. Här listar vi några av de viktigaste tillbehören som du bör kika på. Utöver själva cykeln behöver du ett gott humör, entusiasm och energi nog att få pedalerna att snurra. Men det finns även vissa produkter som kan komma till användning om du vill få en behaglig tur på din cykel.

1. Vadderade cykelbyxor

Om du bara har tänkt cykla väldigt korta sträckor, till exempel till skolan eller kontoret, klarar du dig utmärkt med vanliga kläder. Du behöver egentligen inte bära några särskilda cykelkläder.

Men om du har tänkt ta din cykling på allvar och ge dig på lite längre distanser, kanske till och med delta i en tävling eller gå med i en klubb, bör du investera i ett par vadderade cykelbyxor. Om du gör detta kommer din bakdel att tacka dig.

Du kan bära dina cykelshorts antingen som de är eller dölja dem under ett par säckiga shorts. Cykelshortsen kommer ge dig dämpning mot sadeln, och de kan utan tvekan öka din komfort på längre turer. Tänk dock på att inte bära underkläder under dina vadderade cykelbyxor.

Ett par bra cykelshorts kan kosta allt från några hundra kronor till ett par tusen, så det finns ett par för varje plånbok.

2. Cykeltröja

En t-shirt av bomull kan räcka gott för kortare turer, men likt de byxor du bär till vardags är din t-shirt inte egentligen gjord för längre cykelturer.

En cykeltröja särskilt framtagen för detta syfte har dels ett material som håller dig sval i värmen och torr när du svettas. Den har också ofta en lång dragkedja som hjälper dig att ventilera kroppen samt fickor i vilka du kan förvara proteinbars och andra förnödenheter när du färdas längre stunder på din cykel.

Likt cykelshorts är cykeltröjan ett cykeltillbehör som finns i flera olika varianter. Vissa lämpar sig bättre för kallare väder medan andra är bättre i varmare klimat. Du kan hitta cykeltröjor för allt från hundralappen till någon tusenlapp.