Design, trender och nyheter

Naturliga skomaterial

Naturliga skomaterial

Skinn och mocka är numera några de vanligaste material som används vid skotillverkning. Inte minst när det kommer till pumps och finskor. Pumps med röd sula och klackar av modell högre fick sitt stora genombrott i tv-serien Sex and the City i slutet av 90-talet. Märket Louboutin, vilket är ett av de mer namnkunniga fabrikat som finns tillgängliga i butikerna, startades av Christian Louboutin 1991. Märkets uttalade mål är att få en kvinna att se sexig samt vacker ut och att få hennes ben att se så långa ut som det bara går. Detta är någonting som tagit väl emot av kvinnor. Louboutin återintroducerade även stilettklacken på marknaden och har blivit kända för sina pumps med klackar som är 12 cm och högre.

För att din garderob ska vara komplett bör flera olika typer av finskor förekomma i den. Lägre svarta skinnpumps passar bra i vardagen eller på konferensen. På festen kan du bära ett par skor med såväl lägre stil som eleganta klackar. Nu för tiden är det ett ganska öppet sinnelag vad gäller skor, och man kan kombinera mönster och färger på ett bra sätt helt utifrån sin stil!

Skor till vardags

Det är ofta finskor som understryks när man läser om stiltips och design. Dock är tygskor någonting som blivit allt vanligare och som också får komma in i salongerna. Det finns en bred kollektion tygskor att välja bland och det rör sig inte enbart om gympaskor utan om stilfulla vardagsmodeller som väl kan bäras till klänning eller jeans.

Åter till pumps och klackar

På 90-talet hade pumpsen tunna stilettklackar och under början av 2000-talet fick höga pumps i svart med röd sula stor utbredning med början på USA:s västkust. Ett par pumps är lika aktuella som de var för 15 år sedan vilket tydligt märks om man ser vad kunder söker. De större klackarna gör som alla skor med klack att dina ben ser längre ut och ger dig även en tilltalande hållning.

För den som vill fynda skor i webbutiker finns det ett antal bra ställen att besöka. I Sverige är det en stor och utbredd skohandel över internet vilket innebär snabbhet och bra service vilket uppskattas av de flesta som handlar via dator.