Design, trender och nyheter

Tre anledningar till att köpa Dr Martens skor

Tre anledningar till att köpa Dr Martens skor

Tre anledningar till att köpa Dr Martens skor

Dr Martens skor är några av de mest kända och ikoniska skorna. De är kända för att vara hållbara, bekväma och, enligt många, riktigt snygga. De är kanske inte de billigaste på marknaden, men många menar att fördelarna gör att det är värt ett köp. Dessutom kan de, med tanke på den långa hållbarheten, faktiskt vara ett sunt ekonomiskt val också.

De är riktigt bekväma

Kanske är Dr Martens skor de bekvämaste skorna du någonsin kommer att ha på dig. Med det sagt, så kommer det knappast att kännas så i början. Det tar ett tag innan man ”går in dem”, men när det väl går gjord, kommer skorna att ha format sig efter dina fötter – vilket gör att det blir riktigt bekvämt. Med den mjuka sulan kommer du känna att du kan gå riktigt långt. Kanske börjar du till och med gå mer, bara för att få tillfälle att bära dem.

De håller väldigt länge

I vanliga fall kan du inte använda ett par kängor i mer än ett par år. Kanske bildas det sprickor i lädret eller i yttersulan, eller så lossnar sömmarna på insidan. Dr Martens skor, däremot, kan ofta användas en hel livstid. Förmodligen kommer de att kunna användas även efter att du har lämnat jordelivet. Det var inte längesedan som man kan kunde registrera sina skor för livstidsgaranti. Även om det nyligen togs bort, visar det fortfarande på det förtroende de har för sina produkter.

Tidlösa

Visst – det är inte alla som gillar hur Dr Martens ser ut. Samtidigt finns det många som skulle säga att de är tidlösa. Kängorna har burits av allt från punkare, knegare, technördar till popmusiker och skinheads – unga som gamla. Eftersom de knappast hör hemma någonstans, kan man nästan påstå att de fungerar med det allra mesta. De kan bäras med en klänning, långbyxor eller kjol, till exempel.

Man kan inte heller direkt påstå att de är trendiga – men samtidigt är de sällan fel att bära. De fungerar i många olika sammanhang, helt enkelt. Fokus under tillverkningen var att skapa ett par rejäla kängor som skyddar fötterna och som är bekväma att gå i. Att de sedan råkar se riktigt bra ut är kanske mer ett plus.