Design, trender och nyheter

Varför välja till övervakningskamera till hemlarmet?

Varför välja till övervakningskamera till hemlarmet?

Varför välja till övervakningskamera till hemlarmet?

Med en övervakningskamera får du tillgång till streamad video dygnet runt. Du kan därmed se vad som händer – exakt när du vill. Det skapar större säkerhet i hemmet – utifrån flera faktorer.

De företag som säljer hemlarm erbjuder även mycket ofta övervakningskamera som tillval. Dessa ska inte förväxlas med rörelsesensorer och de kameror som sänder bilder till larmoperatören vid larm. En övervakningskamera är mer användarvänlig för larmägaren då de själva kan ta del av video – exakt när de vill. Dessa finns både för inomhusbruk och utomhusbruk. Enda skillnaden är då hur tåliga de är mot fukt och stötar.

  • 24/7 tillgång till materialet

Via den app som är kopplad till din övervakningskamera kan du se vad som händer hemma dygnet runt. Välj därmed själv vilka delar av hemmet som ska bevakas, hur många som ska få tillgång till materialet och om exempelvis night vision ska aktiveras.

  • Kan kopplas till befintligt hemlarm

Det går att köpa en extern övervakningskamera som inte kopplas samman till hemlarmet. Det finns däremot stora fördelar i att välja en modell som är kompatibel med befintligt hemlarm. Genom att integrera kamerorna med larmet kan det material som dessa skapar även delas med larmoperatören. Detta sker alltså enbart vid larm och inte konstant.

Går ett larm ges en notis i mobilen och du kan direkt se vad som händer via flera kameror. Detsamma gäller de larmoperatörer som därefter tillkallar väktare, brandkår, polis eller ambulans. Detta utifrån vad de ser på bilderna.

Funktioner på övervakningskamera

  • IR LED

IR LED innebär att kameran kan lysa upp med IR-ljus och därmed filma med god kvalité även på natten. Önskas bra kvalité när det är mörkt är det viktigt att se på kamerans prestanda gällande detta ljus. Hur många meter kan ljuset ”lysa upp”?

  • Tvåvägskommunikation

Med tvåvägskommunikation menas att det både finns microfon och högtalare på kameran. Därmed kan du kommunicera direkt via din övervakningskamera med personer i hemmet. Prata med barnen, med gamla farmor eller påtala för den som gör inbrott att polis är på väg.

  • Lagring

Med både molnlagning och lagring på SD-kort sparas materialet som kameran spelar in. Därmed går det att gå tillbaka och titta på äldre material i efterhand. Var uppmärksam på hur många dagar det sparas och spar eventuella sekvenser separat om dessa önskas sparas längre.