Design, trender och nyheter

Vidga vyer

Vidga vyer

Resor har en rad effekter som påverkar oss långt efter att vi kommit hem och landat i vardagen. De minnen vi bär med oss kan inte tas bort och känslorna vi känt kan ha påverkat i grunden och bidragit till helt nya val i livet. Det är inte ovanligt att vi behöver komma bort för att se tillvaron utifrån. Att gå in i vana hjulspår går snabbt och även om intentionen varit en annan kan man snabbt hamna där man inte ville. Resor kan bidra till att komma bort från dessa invanda stigar och öppna för någonting nytt!

När man väljer resmål kan man förenklat tala om att man vill uppleva någonting bestämt eller att man vill utsätta sig för det som inte förutsetts. Oavsett vad man väljer kan man räkna med att man får med sig intryck om man så vill. Genom att åka till platser som kanske inte är turistmål i någon egentlig definition, kan man öka chanserna för att få vara med om äventyr man kanske inte ens trodde fanns tillgängliga. Vågar du släppa taget och uppleva?

Övergivna platser

Är det fråga om att söka äventyr och om att uppleva sådant ingen annan i umgänget varit med om? Det finns en hel del platser som är ovanliga att åka till men det är fullt möjligt om man vill och är beredd att anstränga sig! För ett antal år sedan var det fråga om hemska platser, slagfält eller fängelser. Detta är någonting som ännu drar besökare och som ofta besöks. Dock är det föga unikt och nytt för den som hunnit vara ute i världen en del. Någonting som faktiskt är ovanligt kan också vara det som är enkelt att ta del av. Lantliga byar som ingen åker till, gränsstäder som fallit i glömska, bergsmassiv och platser som var stora för 100 år sedan. Det går att hitta enorma mängder inspiration om man bara önskar!

För tips har denna reseblogg några tankar som kan vara av intresse om du vill åka dit få åkt och se vad som kan förändra din vardag framöver.