Design, trender och nyheter

Ansöka i tid för snabbare hantering

Ansöka i tid för snabbare hantering

I ärlighetens namn finns det inte särskilt många situationer då det känns legitimt att låna pengar på natten. Men låt oss anta att du av någon anledning vill låna pengar natt och sena dagar. Hur gör du då?

Alternativ 1: Låna av en kompis

Det bästa är troligtvis att låna pengar av en kompis. Då slipper du troligtvis både ränta och avgifter, i varje fall om det är en riktig vän. Vem har inte lånat pengar av en polare någon gång ute på krogen? Det brukar gå bra. Se bara till att betala tillbaks pengarna så snart som möjligt för att bevara vänskapen.

Alternativ 2: Låna innan klockan 21

Det går att låna pengar fram till klockan 21. Efter detta klockslag är det i princip omöjligt att låna pengar i Sverige. Anledningen är att det inte finns några långivare som har öppet efter detta klockslag. Eftersom det krävs att det finns personal på plats för att godkänna lånen går det inte att få utbetalningar när det är stängt. Om du räknar klockan 21 som natt så är det alltså fritt fram att låna. Dessa lån är av typen snabblån. De har en ränta och avgifter som är högre än de flesta privatlån.

Tänk på att skicka in ansökan en stund innan klockan 21 för att långivaren ska hinna bekräfta lånet innan stängningsdags. Annars kommer du att behöva vänta till nästa dag.

Alternativ 3: Ansök på natten, få lånet senare

Du kan alltid ansöka om ett privatlån eller snabblån mitt i natten om du vill. Själva ansökningsformuläret är öppet dygnet runt. Om du ansöker om ett snabblån på natten kommer det ofta att betalas ut nästa morgon. Många av snabblånen har utbetalningar även på helger. Tänk då bara på att du måste ha samma bank som långivaren. Om du ansöker om ett privatlån på natten kommer pengarna in på bankkontot tidigast nästa bankdag.

Bra att det inte går

Om du frågar oss tycker vi nog att det är ganska bra att det inte går att få ett lån utbetalat på natten. Många skulle nog fatta mindre övervägda beslut om det vore möjligt. Självklart kommer en och en annan att ansöka om ett lån på natten och kanske ångra det dagen efter. Om det skulle hända ska du veta att du alltid kan ångra dig inom 14 dagar. Då betalar du bara ränta.