Design, trender och nyheter

Bästa vinstchanserna på vanliga svenska spel

Bästa vinstchanserna på vanliga svenska spel

Utbudet av skraplotter och andra turspel i Sverige är stort. Dessa säljs av Svenska Spel samt några ideella föreningar. Utöver det finns mängder av utländska spelbolag som finns på den svenska marknaden. Ser man enbart på de turspel* som kommer från Svenska Spel eller de ideella organisationerna är det Bingolottos Julkalander som ska köpas om målet är att vinna en miljon (eller mer). Statistiskt var det en chans på drygt 41.000 per satsad hundralapp att vinna en miljon via julkalendern 2014. På så vis är

Bingolottos Julkalender bäst

Men ser man däremot på återbetalningsprocenten (Hur stor del av insatserna som går tillbaka i vinster) kommer denna julkalender långt ner på listan. Enbart 35% av de totala insatserna gick tillbaka till spelarna vilket placerar kalendern bland de sämsta spelen på marknaden.

 
Näst bäst under år 2015 var skraplotten Kosing. Chansen att få miljonvinsten på denna lott var en på dryga 66.000.Jämfört mot kalendern ovan var det alltså ca 50% svårare. Fördelen med denna lott är däremot att 45% av insatserna gick tillbaka till spelarna. Högre återbetalningsprocent men lägre chans att vinna miljonvinsten tyder på att Kosing har fler småvinster än vad BingoLottos julkalender har.

Keno

Är det högst återbetalningsprocent som önskas är det Keno som ska spelas. Detta turspel har en återbetalningsprocent på 55%. Det ska här tilläggas att återbetalningsprocenten är något olika beroende på vilken nivå som spelaren väljer att spela. I Keno kan man välja att spela på enbart ett fåtal antal nummer men man får då även en låg vinst om dessa skulle dras. Väljer man fler nummer och alla dessa dras går det att vinna ett större belopp. Det är alltså dessa spelnivåera som skiljer sig något gällande både vinstchans och återbetalningsprocent.

 
Med turspel menas spel som enbart avgörs av tur. Därmed är inte ex. Stryktipset med i denna jämförelse.