Design, trender och nyheter

Med ett hemlarm är semestern räddad

Med ett hemlarm är semestern räddad

När du åker på semester skulle du förmodligen känna dig extra avslappnad om du visste att en vän eller släkting höll ett öga på ditt hem medan du är borta. Tack vare den moderna tekniken behöver du inte längre anlita en mänsklig husvakt, utan kan överlåta det jobbet åt ditt hemlarm. Även om en husvakt är ett bra sätt att hålla fortet, måste husvakten jobba, springa ärenden, sova och umgås med sina vänner.

Ett smart hemlarm kan å andra sidan vakta ditt hem dygnet runt. De enheter och sensorer som är kopplade till larmet kan skicka varningar till din mobil så fort någonting händer i ditt hem. På så vis får du genast kännedom om någonting inte står rätt till eller verkar misstänksamt. Dagens hemlarm kan ofta känna av om en eldsvåda bryter ut eller ett inbrott sker, vilket gör att polis eller brandkår snabbt kan rycka ut till din bostad.

Därför är ett hemlarm bättre än en husvakt

Om du har ett hemlarm med kameraövervakning kan du när som helst kontrollera att allt står rätt till, utan att behöva ringa en mänsklig husvakt. Detta är särskilt viktigt om du befinner dig utomlands, då eventuella tidsskillnader kan göra det olämpligt att ta kontakt med husvakten när du känner för det. Då är det mer lägligt att helt enkelt själv ta en titt med hjälp av kameraövervakningen! Om du har ett smart hemlarm kan du ofta kontrollera olika aspekter av din hemsäkerhet, såsom huruvida dörrarna är låsta, att garagedörren är stängd samt tända och släcka lampor.

Du som tidigare har funderat på att investera i ett hemlarm, men av olika anledningar valt att inte göra detta, kan med fördel ta en titt på de nya hemlarm som idag finns på marknaden. Kanske valde du tidigare att inte köpa ett larm på grund av att larmet inte uppfyllde dina specifika krav på hemsäkerhet? Om så är fallet är sannolikheten stor att du nu kan hitta en produkt som har alla de funktioner du önskar. Dagens hemlarm kan göra saker som vi tidigare bara kunnat drömma om, och kanske har sett i futuristiska Hollywoodfilmer.