Design, trender och nyheter

Varför ta hjälp med kontorsstädning Stockholm

Varför ta hjälp med kontorsstädning Stockholm

Varför ta hjälp med kontorsstädning Stockholm

En ren och fräsch arbetsplats är en förutsättning för att medarbetare och besökare ska trivas på jobbet, det känns helt enkelt lite bättre när omgivningen är ren och prydlig. Att kontraktera en professionell städservice underlättar kontorslivet, städning kan annars ta upp ganska mycket tid och energi som bättre behövs till arbetet.

Vilken typ av städföretag?

Valet av städföretag beror på just ert företags behov och önskemål. Det bästa och enklaste är att välja ett företag som erbjuder helhetslösningar och anpassar sina tjänster efter era behov. Identifiera ett företag som erbjuder allt från traditionell kontorsstädning till fönsterputsning, påfyllning av sanitetsprodukter och rengöring av krukväxter. Firman ska ha material och utrustning för allt inom städservice och bör helst endast använda miljögodkända kemikalier.

Ta reda på hur många anställda städfirman tänker avsätta för ert företag så att ni kan säkerställa att jobbet utförs på ett korrekt sätt. Fråga också företaget hur de rekryterar och om det är stor omsättning på personalen. Om ni mot förmodan skulle bli missnöjda med städtjänsterna så är det viktigt att städfirman lämnar garantier och kommer tillbaka och rättar till det som blivit fel. Kontraktera ett städbolag som levererar stabil kvalitet åt er, i bästa fall kommer er affärsrelation sträcka sig över en längre tid. Det är viktigt att kontrollera att leverantören har F-skattsedel samt nöjda referenser.

Vad kan jag som kund förvänta mig av min städservice?

De flesta städbolag städar enligt följande schema:

– Dammsuger och vått-torkar kök i golv och badrum (städutrustningen ska anpassas efter typ av golv)

– Dammar av skrivbord, datorer och telefoner

– Tömmer papperskorgar

– Dammar och rengör alla lister, dörrar, strömbrytare, speglar och brandsläckare

– Rengör diskbänk, handfat och toalett

– Rengör spis, mikrovågsugn, kaffe- och diskmaskin och övriga vitvaror

– Dammtorkar gröna växter

Utöver dessa brukar du kunna köpa till tilläggstjänster såsom golvvård för olika typer av material (trä, linoleum, plast, sten…), fönsterputsning, inköp av toalettmaterial och tvätt av textilier.

Hur ofta behövs kontoret städas?

Stora företag med en stor personalstyrka kan behöva städning varje dag medan mindre kontor kanske nöjer sig med städning varje eller varannan vecka.

Det är ofta mer ekonomiskt att låta kontoret bli städat på regelbunden basis, det vill säga minst varje vecka. Att våt-torka golv och rengöra dörrar och lister är mycket enklare och tar mindre tid om det utförs regelbundet. Om städningen äger rum mer sällan tar den ofta betydligt längre tid att genomföra och kostar därför mer.